A budapesti Amerikai Nagykövetség pályázata

A 2021-es pénzügyi évre vonatkozó Éves Program Ismertető
A Nagykövetség részletes Éves Program Ismertetője .pdf formátumban innen tölthető le: Pályázati felhívás

A budapesti Amerikai Nagykövetség Sajtó- és Kulturális Osztálya ezúton hirdeti meg a Sajtó- és Kulturális Osztály Kisebb Összegű Támogatási Programját. Ez a támogatási program olyan magyar non-profit szervezetek, magánszemélyek és kulturális/oktatási
szervezetek által javasolt projekteket támogat, amelyek erősítik az amerikai és magyar kapcsolatokat.

A Nagykövetség kifejezetten olyan projekteket vár, amelyek erősen kötődnek az Amerikai Egyesült Államokhoz, és amelyek kiemelik a két ország közös értékeit; elősegítik a regionális és globális biztonságot; fellendítik a tengerentúli kereskedelmet, beruházásokat
és energiabiztonságot; és/vagy támogatják a jogállamiságot, a demokráciát és az egyéni szabadságjogok tiszteletben tartását.

A támogatási összegek nem használhatóak fel vallási vagy bármilyen pártpolitikai tevékenységre; pénzgyűjtési kampányokra; kereskedelmi projektekre, vagy nyereség célú vállalkozásra; egyéni akadémiai kutatási projektekre; építési projektekre; vagy olyan
projektekre, melyek elsődleges célja egy szervezet intézményi fejlesztése, vagy egy magánszemély egyéni gyarapodása, vagy karrier fejlesztése.

A beérkezett pályázatok négy külön finanszírozási ütemben kerülnek kiértékelésre. A pályázati beadási határidők ennek megfelelően a következők: 2021. január 15., 2021. március 31., 2021. május 31. és 2021. július 31.

Jellemzően a támogatási szerződések $5.000 és $20.000 közötti összegűek. A budapesti Amerikai Nagykövetség Sajtó- és Kulturális Osztálya fenntartja magának a jogot, hogy a kért támogatási összeghez képest kevesebbet, vagy többet ítéljen meg, ahogy azt az
amerikai Kormány legjobb érdeke megkívánja.

MEGJEGYZÉS: Amint egy projekt jóváhagyásra kerül, a támogatási összeg kézhezvételéhez szükséges adminisztráció legalább két hónapot vesz igénybe. Ennek megfelelően, amennyiben egy pályázat egy bizonyos dátumhoz vagy eseményhez kötődik, ezt az átfutási időt mindenképpen figyelembe kell venni.

Hogyan lehet pályázni
VÁLTOZÁS A PÁLYÁZATOK BEADÁSÁBAN: A pályázatokat angol nyelven, emailben, a BudapestGrants@state.gov címre elküldve kell benyújtani (MEGJEGYZÉS: pályázati nyomtatvány elérhető itt és csak angol nyelvű pályázatokat veszünk figyelembe). A pályázati leíráson kívül be kell nyújtani egy költségvetést (a minta megtalálható itt angol nyelven) és egy költségvetési magyarázatot. Emailben visszaigazolást küldünk arról, hogy a beadott pályázat megérkezett hozzánk. Pályázatot bármikor be lehet nyújtani, ami majd az adott finanszírozási ütemben beérkezett többi pályázattal együtt kerül kiértékelésre.

Minden pályázót értesítünk az egyes finanszírozási ütemek határidejét követő 4-6 héten belül, hogy a pályázata kiválasztásra került-e vagy sem. Bármilyen kapcsolódó kérdést, kérjük, a BudapestGrants@state.gov email címre szíveskedjenek küldeni.

Ki pályázhat
Pályázatot adhatnak be Magyarországon bejegyzett, magyar, nem profit orientált szervezetek, beleértve civil szervezeteket, magánszemélyeket, oktatási/kulturális szervezeteket és kormányzati szervezeteket.

Kiválasztási folyamat
A jelen felhívásra beadott összes pályázatot a következő szempontok alapján értékeljük: teljesség, koherencia, érthetőség, a fent felsorolt elsőbbségi témákhoz való kapcsolódás, a projektnek az Egyesült Államokhoz való kapcsolódása, és a projekt költségvetésének megalapozottsága. A szempontok célja, hogy felbecsüljük a javasolt projekt minőségét és megállapítsuk sikerességének valószínűségét.

Ha egy pályázat kiválasztásra került
Ha egy projekt kiválasztásra került, a benyújtó szervezetnek rendelkeznie kell egy úgynevezett DUNS számmal, NCAGE kóddal és regisztrálnia kell a System for Award Management (SAM)-ben ahhoz, hogy a támogatási szerződést megkaphassa. Ez a regisztrációs eljárás több hetet is igénybe vehet, ezért nyomatékosan javasoljuk, hogy a pályázni szándékozó szervezetek mielőbb kezdjék el a regisztrációs eljárást, lehetőleg már a pályázat beadásával egyidőben. Megjegyzés: Magánszemélyeknek nem kell regisztráció.

A szükséges regisztrációk:

1. DUNS szám. A DUNS szám egy egyedi, 9 jegyű azonosítószám, mely azonosítja a szervezetet. Ezt bármikor meg lehet kérni és javasoljuk is, hogy kérjék meg legkésőbb amikor a pályázatukat beadják. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Nagykövetség nem kérhet DUNS számot semmilyen szervezet nevében vagy helyett. A DUNS szám megkéréséről információt a Dun & Bradstreet oldalon
találnak (angol nyelven).

2. A NCAGE kód megkérése az NSPA website -on keresztül történik (angol nyelven).

3. Amint a fenti két azonosító rendelkezésre áll, a szervezetnek regisztrálnia kell a System for Award Management (SAM.gov) -ban (angol nyelven).

Egyetlen pályázó szervezet sem kaphat támogatási szerződést, amíg nem rendelkezik a fenti regisztrációkkal.